Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gënjeshtra e armikut për Uthmanin dhe një nga arsyet prapa rebelimit kundër tij

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14100
Data e fetvas: 7/11-1433 ose 23/9-2012
Përgatiti:
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Sa e vërtetë është se një nga arsyet prapa revoltës kundër Uthmanit (radijAllahu ahu) ishte se ai u dha poste të ndryshme të afërmëve të tij dhe kushërinjëve?”

Përgjigje: ”Kjo rrjedh nga armiqtë, kjo është një shpifje e armiqve. Dhe në qoftë se është e vërtetë dhe se ai nga Ixhtihadi i tij ia dha ndonjë post ndonjë të afërmi, atëherë kjo nuk është asnjë arsye e vlefshme për tu rebeluar kundër tij. Por kjo është siç thashë një shpifje.”

Shpërndaje: