“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjakderdhja gjatë shtatzënisë

Shejkh Salih bin Abdul-Aziz bin Al esh-Shejkh

Burimi: Radio-programi Nur ala Darb

Inxhizuar nga Maktabah Dar-ul-Hadith.com, me 26/9/1425 ose 09/11/2004, në el-Medineh en-Nebeuijeh.
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua është shtatzënë dhe çdo muaj ka periudhën menstruale nga dy ditë.

Përgjigje: Nuk konsiderohet të jetë periudhë menstruale nëse gruaja shtatzënë ka gjakderdhje dhe ky gjak nuk merret parasysh.

Pyetje: Një grua thotë se kishte gjakderdhje që zgjati për pesëmbëdhjetë ditë kur ajo ishte në muajin e katërt të shtatzënisë. Për këtë arsye, ajo e la namazin gjatë këtyre pesëmbëdhjetë ditëve. Pastaj ajo u pastrua dhe fali namazin.

Përgjigje: Ajo duhet ta fal namazin e lënë gjatë atyre ditëve që nuk është falur. Kjo nuk është periudhë menstruale, prandaj duhet ta falë namazin që ajo nuk e ka falur gjatë atyre ditëve.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram