Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjakderdhja paqëllim nuk e prish agjërimin

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (19/254)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për daljen e gjakut nga mishi i dhëmbit gjatë agjërimit?

Përgjigje: Gjakderdhja nuk ndikon në agjërimin përderisa ai bën maksimumin e tij për të mos gëlltitur gjakun. Gjakderdhja paqëllim nuk e prish agjërimin. Personi me gjakderdhje madje nuk ka nevojë që ta kompensojë atë ditë. E njëjta gjë vlen edhe për gjakun që del nga hunda; agjërimi i tij nuk prishet dhe ai nuk ka nevojë ta kompensojë atë ditë.

Shpërndaje: