Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjëja më e mirë që gruaja mund të ha pas lindjes

Imam Muhammed Emin esh-Shenkiti (v. 1393)

Burimi: Adua’ul-Bejan (2/467)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Allahu Azze ue Xhel ka thënë:

وَهُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا

”E ti shkunde trupin e hurmës se do të bijnë ty hurma të freskëta.” 19:25

Dhe disa prej dijetarëve thanë se ky ajet dëshmon se gjëja më e mirë që gruaja mund të hanë pas lindjes janë hurmet e freskëta. Ata thanë se po të kishte ndonjë ushqim më të mirë për lehonat se sa hurma, Allahu do ti´a kishë dhënë atë ushqim në vend të hurmeve Merjemes kur ajo ishte lehone me Isain alejhi-selam.

Shpërndaje: