Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjen ujë para se t’i dalë koha namazit

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed (1/130)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

168 – E kam dëgjuar babanë tim (Imam Ahmedin) duke thënë për njeriun që merr tejemum dhe pastaj gjen ujë gjatë kohës së namazit.

Ai u përgjigj:

“Ai nuk duhet ta përsërisë namazin.”

Ebu Selemeh ka thënë:

“Ai nuk duhet ta përsërisë namazin.”

Shpërndaje: