Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjetja e rrobave dhe parave

Imam Ebul-Kasim Abdullah bin Muhammed el-Beghaui (v. 317)
Meseil-ul-Imam Ahmed bin Hanbel, fq. 71
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

57 – E kam dëgjuar Ahmedin duke thënë:

“Nëse gjen një rrobë në rrugë duhet të bësh një njoftim të përgjithshëm për një vit të tërë. Pastaj duhet ta shesësh atë dhe të dhurosh të ardhurat e saj sadaka. Dhe nëse gjen monedha argjendi duhet të bësh një njoftim të përgjithshëm për një vit të tërë. Pastaj i dhuron ato sadaka.

Shpërndaje: