Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjuajtja e yjeve ndaj shejtanëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (70), min:  1:11:07

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid-11-2-1439-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A vazhdon ende gjuajtja e yjëve1 kundër shejtanëve apo ato pushuan me profetësinë e profetit (salAllahu alejhi ue selem)?

Përgjigje: A nuk e shihni rënien e yjeve gjatë netëve? Ato nuk kanë pushuar, ato janë ende në vazhdim. A nuk i shihni rënien e yjeve gjatë netëve? Kjo dëshmon se ato janë ende në vazhdim.


1 “Dhe vërtet që Ne e kemi zbukuruar qiellin më të afërt me drita dhe Ne i kemi bërë drita të tilla gjuajtëse për të larguar shejtanët; dhe për ta Ne kemi përgatitur ndëshkimin e Zjarrit flakërues.” Surja Mulk, ajeti 5.

“(Betohem) për yllin kur ai bie (e shuhet)!” Nexhm, ajeti 1.

“Por për ndonjë (shejtan) që vjedh ndonjë fjalë, ndiqet nga një zjarr ndriçues i ndezur fort.” Hixhr, ajeti 18.

Shpërndaje: