“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi i prekjes së mbuleses së Qabes

Imam Salih Ibn Feuzan El-Feuzan 

Burimi: Sherhu Ed-Dur-run Nedijd (18)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/dr–14330610.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Shejkh i nderuar Allahu iu dhëntë sukses! Thotë; Cili është gjykimi për atë që e prek mbulesën e Qabes?”

Përgjigje: ”Kjo gjë nuk lejohet. Mbulesa e Qabes nuk është vendosur që ajo të preket, porse është vendosur vetëm për të mbuluar Qaben, ajo nuk duhet të preket.

Pjesët që preken prej Qabes, janë ato pjesë për të cilat kanë ardhur argumente që të preken, sikurse ”këndi i Jemenit” dhe ”guri i zi” sepse ato gjënden në themelet e Ibrahimit (alejhi-selam!). Po!”

Shpërndaje: