Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi mbi dërgimin e salavateve gjatë tekbirit të bajramit

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)
Burimi: http://muqbel.net/fatwa.php?fatwa_id=2650
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të dërguar salavate mbi profetin ﷺ dhe mbi gratë e tij në mes tekbireve gjatë bajramit?

Përgjigje: Nuk di që të jetë transmetuar diçka e tillë nga profeti ﷺ. Po!

Shpërndaje: