Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi mbi shahun

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetuaja nr (15/211)

Përgatiti: www.pertalmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të luajtur shah në qoftë se kjo bëhet për argëtim dhe për të provuar aftësitë intelektuale?

Përgjigje: Nuk është e lejuar për të luajtur shah, çfarëdo koftë qëllimi. Nuk ka rëndësi në qoftë se kjo bëhet për para apo jo, për shkak se kjo shpie në kaq shumë dëme.

Shpërndaje: