Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për t’i hequr apo rralluar vetullat?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: el-Muntaka (3/432)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të hequr apo për t’i rralluar vetullat dhe për të hequr qimet në mes të vetullave?

Përgjigje: Kjo nuk është e lejuar. Profeti ﷺ e ka mallkuar gruan që vepron këtë gjë. Kjo konsiderohet ndryshim në krijimtarinë e Allahut, gjë të cilën shejtani premtoi se do ta mashtrojë njeriun në këtë drejtim, kur ai tha:

“Do t’i urdhëroj dhe ata do të ndryshojnë krijimtarinë e Allahut.” (4:119)

E njëjta gjë vlen edhe kur është fjala për t’i rralluar vetullat; – Allahu e di më mirë.

Shpërndaje: