Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për të krijuar sukses ose ndarje mes një burri dhe gruaje me ndihmën e magjisë?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu el-Fataua ue Rasail 253

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të krijuar sukses në mes një burri dhe gruaje me ndihmën e magjisë?

Përgjigje: Kjo është e ndaluar dhe nuk lejohet. Kjo quhet el-Ataf (ajo që tërheq). Dhe kjo që krijon ndarjen quhet es-Sarf (ajo larguese) edhe kjo është e ndaluar. Ajo gjithashtu mund të jetë shirk dhe kufër.

“Këta engjëj nuk i mësonin ndokujt magji, pa i thënë: “Ne jemi dërguar për t’ju vënë në provë, andaj ti mos u bëj mohues (duke mësuar apo ushtruar magjinë)!” Dhe njerëzit mësuan nga këta të dy se si t’i ndajnë bashkëshortët. Por magjistarët nuk mund t’i bëjnë dëm askujt pa lejen e Allahut. E megjithatë, njerëzit mësojnë ato gjëra që i dëmtojnë e nuk u bëjnë dobi.” 2:102

Shpërndaje: