“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për të thënë ”Betohem në Allahun dhe në profetin e Tij”

Burimi: Komisioni i Përhershëm për Kërkime  dhe Fetva” nr. 5661

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për të thënë ”Betohem në Allahun dhe në profetin e Tij?”

Përgjigje: “Kjo nuk është e lejuar. Kjo është për shkak të fjalëve të profetit (salAllahu alejhi ue selem): ”Kushdo që dëshiron të betohet në diçka duhet të betohen në Allahun apo të heshtë!” dhe ”Kushdo që betohet në diçka tjetër përveç Allahut ka bërë kufër apo shirk.”

Shpërndaje: