Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për të thënë “Caktimi dëshirojë diçka tjetër!”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Lum’atul-I’tikad, f. 298

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të thënë: “Caktimi dëshiroi”? Për shembull, thuhet: “Unë dëshirova ta vizitojë atë, por caktimi dëshirojë diçka tjetër.”

Përgjigje: Nuk është e lejueshme që veprat t’i atribuohen Cilësive të Allahut sikurse që thuhet: “Caktimi dëshirojë”, “Dëshira e Allahut” apo të ngjashme. Por duhet të thuhet: “Allahu dëshiroi” dhe “Allahu (subhanehu ue teala) vendosi”. Veprimet duhet t’i atribuohen vetëm Allahut, e jo cilësive të Tij.

Shpërndaje: