Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për t’i quajtur Havarixhët ‘qentë e xhehnemit’

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=130516

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Profeti salAllahu alejhi ue selem i ka quajtur Havarixhtë ‘qentë e xhehnemit’. A është e lejueshme për ta quajtur këtë grup me këtë emër dhe që t’i përshkruajmë në këtë mënyrë?”

Përgjigje: “Po, ai që ka këto veti hynë nën këtë përshkrim. Ai që është prej Havarixhëve për shkak se i ka këto veti, hyn në këtë hadith.”

Shpërndaje: