Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për t’i shërbyer kafirit gjatë Ramazanit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Nauakidh-il-Islam (8)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/nawaqid-20-08-1435-01.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për t’i shërbyer ushqimin kafirit gjatë ditës në Ramazan?

Përgjigje: Nuk është e lejuar për t’i lejuar kufarët në vendet muslimane që të hanë dhe pinë në publik gjatë ditës në Ramazan. Ata nuk duhet të lejohen ta bëjnë këtë. Restorantet në vendet muslimane duhet të mbyllen gjatë kësaj kohe. Askujt nuk duhet t’i lejohet që ta abuzojë shenjtërinë e Ramazanit. Kufarët që duan të hanë duhet ta bëjnë këtë në shtëpi. Atyre nuk ju lejohet të hanë dhe të pinë në publik gjatë ditës në Ramazan.

Shpërndaje: