“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi përtë hapur një llogari bankare në një bankë e cila punon me kamatë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tathir-il-I´tikad (8)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/et–1432-04-03.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është vendimi për të hapur një llogari bankare në një bankë e cila punon me kamatë?”

Përgjigje: ”Nëse kjo bëhet për të ruajtur paratë aty atëherë ky është një rast urgjent. Nëse është kështu kjo lejohet. Dhe në qoftë se kjo bëhet për të investuar kjo nuk lejohet. Kjo është një investim i bazuar në kamatë. Kjo nuk lejohet.”

Shpërndaje: