Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi që gruaja të provojë rrobat në dhomën e provës

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilet-ul-Huda uen-Nur (339)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi që femra të provojë rroba në dhomën ku provohen rrobat, dhe a do të thotë kjo se ajo ka shkatërruar lidhjen mes saj dhe Allahut?”

Përgjigje: ”Është e lejuar nëse ajo ka me vete mahremin e vet dhe askush tjetër nuk e sheh atë. Në këtë rast është e lejueshme, edhe nëse nuk është e lehtë që të plotësohen këto kushte.”

Shpërndaje: