Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi që gruaja të shkojë tek një dentist mashkull

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: Gharatul-Ashritah 1/99

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Nëse ka një mjeke femër psh: për trajtimin e dhëmbëve, a është e lejueshme për gruan që të shkojë tek një mjek mashkull për trajtim apo jo?”

Përgjigje: “Nuk ka të keqe në të. Gratë dilnin për ti trajtuar të plagosurit. Kjo është dëshmi se në qoftë se nuk ka një mjek mashkull dhe një femër është në dispozicion, është e lejueshme për burrin që të trajtohet tek ajo nëse ska frikë se do të sprovohet.

Në mënyrë të ngjashme, në qoftë se nuk ka doktoreshë dhe një mjek mashkull në të cilin ka mirësi dhe është në dispozicion, nuk ka asnjë rrezik nëse ajo trajtohet tek ai nëse nuk ka frikë nga sprovat.”

Shpërndaje: