“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi për të dhënë zekatul-fitr më shumë se sa duhet – Ibnu Tejmijeh

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (25/70)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi që të paguajmë më shumë zekatul-fitr se sa është e detyrueshme dhe ta konsiderojë këtë si vepër vullnetare?

Përgjigje: Kjo është e lejuar dhe nuk është e urryer sipas shumicës së dijetarëve si esh-Shafei, Ahmedi dhe të tjerët. Kurse Maliku e konsideron këtë veprim të urryer. Ndërsa të paguarit më pak se shuma e caktuar, asnjë nga dijetarët nuk e konsideron këtë të lejuar.

Shpërndaje: