Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja duhet të dalë nga shtëpia vetëm në rast nevoje

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Ahkam min el-Kuran el-Karim (1/358)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Allahu (azza ue xhel) ka thënë:

”Dhe me këtë (fe) Ibrahimi i porositi bijtë e tij, po ashtu edhe Jakubi: “O bijtë e mi! Me të vërtetë, Allahu ka zgjedhur për ju fenë e vërtetë, prandaj mos vdisni ndryshe veçse duke qenë myslimanë.” 2:132

Nga ky ajet fisnik, mësojmë disa gjëra:

1 – Vlera e të nënshtruarit nda Allahut të Madhëruar pasi që profetët (alejhim-us-salatu ue-selam) i këshillonin me këtë bijtë e tyre.

2 – Djemtë janë ata që mbajnë këtë detyrë të madhe, domethënë që t’i nënshtrohen Allahut, të thërrasin në fenë e Tij dhe ta përhapin atë në mesin e njerëzve.

3 – Gjinia mashkullore është më e mirë sesa gjinia femërore.

Shpërndaje: