“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja duhet të ndalohet nga pjesmarrja në xhihad

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (25/304)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është xhihadi obligim për gruan?”

Përgjigje: ”Xhihadi nuk është obligim për gruan. Pushtetari madje duhet ti´a ndalojë grave që të vien në xhihad . Atyre ju mungonë vendosmëria, forca, qendrushmëria dhe durimi. Përgjatëkësaj gratë nuk janë të përshtatshme për të xhihad. Ekzistenca e tyre në xhihad ndoshta edhe i bezdis muxhahidat.”

Shpërndaje: