Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja duhet t’i bindet burrit në çdo gjë të lejuar

Imam Muhammed bin Muflih el-Makdisi (v. 763)

Burimi: el-Adab esh-Shar´ijjeh (2/67)

 www.perlatmuslimane.com

Hanbel ka thënë:

“E kam dëgjuar Ebu Abdilahin [Ahmed bin Hanbelin] duke u pyetur në lidhje me gruan e cila është duke agjëruar dhe e cila pengohet nga burri i saj, nëse se ajo duhet të agjërojë?

Ai tha: Ajo nuk duhet të agjërojë. Asaj as nuk duhet t’i shkojë mendja që të falet apo të agjërojë pa lejen e tij, përveç farzeve. Përndryshe ajo nuk duhet të agjërojë pa lejen e tij. Ajo duhet t’i bindet atij.

Hanbel citoi citate të ngjashme:

Ajo duhet t’i bindet atij në çdo gjë të lejuar që ai e urdhëron atë.

Shpërndaje: