Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja e kushtëzojë burrin që ai të mos pijë duhan

Imam Muhammed bin Ibrahim Al esh-Shejkh

Burimi: Fetaua ue rasa’il Shejkh Muhammed bin Ibrahim (10/149)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një burrë u martua me një grua, por ajo vendosi një kusht që ai të mos pijë duhan dhe ai ra dakord me këtë kështu që ajo u martua me të. Pastaj u vërtetua se ai pi duhan, çfarë duhet të bëjë ajo tani?”

Përgjigje: “Të gjitha lavdërimet i takojnë Allahut. Nëse situata është si u përmend ajo është e lire të zgjedhe, nëse ajo dëshiron që martesa të prishet ose nëse ajo dëshiron të qëndrojë me të.”

Shpërndaje: