Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja e mosbindur nuk ka të drejtë për furnizim dhe strehim

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mukhtasar-ul-Fataua el-Misrijjeh (2/208)

Shkurtoi: Imam Badr-ud-Din Muhammed bin Ali el-Hanbeli el-Ba’li (v. 777)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Gruaja që është mosbindëse nuk ka të drejtë për furnizim ose strehim. Nëse ajo e kundërshton, e bezdis atë ose e sulmon burrin, atij i lejohet që ta rrahë atë1. Ai duhet të jetojë me të si kurse duhet. Por nëse kjo nuk është e mundur, ata duhet të ndahen.


1 Si është rrahja sipas sheriatit shih: https://www.perlatmuslimane.com/?s=rrahja+e+gruas

Shpërndaje: