Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja e papunë merr subvencione nga shteti

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (12)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fthmjd-23011435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Qeveria jonë jep subvencione mujore për të papunët për ti ndihmuar ata që të gjejnë punë. Subvencionet jepen për një vit. Unë jam një grua e papunë dhe kam të drejtë sipas ligjit që ti marrë këto para. A më lejohet marrja e tyre sipas sheriatit?

Përgjigje: Po. Lejohet kjo. Pasi që shteti i jep ato dhe ju jeni në nevojë për to dhe ke të drejtë për këtë, kështu që duhet ti marrësh ato.

Shpërndaje: