Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja e parë dëshiron t’i tregojë gruas së dytë se ajo është e para

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (8)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul_25-11-1434_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Burri im u martua me një grua të dytë në një vend tjetër. Ajo nuk e di se është gruaja e dytë. A më lejohet ta telefonojë atë dhe t’i tregojë asaj që unë jam gruaja e parë dhe ajo është e dyta?

Përgjigje: Nëse ai neglizhon të drejtat tuaja, ti duhet të kërkosh të drejtat tuaja. Dhe në qoftë se ai nuk i neglizhon ato, ti duhet ta lësh të qetë atë. Ti nuk ke të bësh asgjë me të.

Shpërndaje: