Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja e rimartuar dëshiron që t’i kthehet burrit të parë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (59) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-29-01-1438_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një njeri është martuar me një grua me plot dëshirë, mirëpo më pas e ka kuptuar se gruaja dëshiron të kthehet tek burri i parë, prandaj e ka shkurorëzuar për këtë arsye. A i lejohet asaj të kthehet tek burri i parë?

Përgjigje: Ai e shkurorëzoi atë vullnetarisht. Pse ajo të mos martohet me burrin e parë, me kurorëzim të ri? Ai nuk është detyruar që ta shkurorëzoi atë. Ai u shkurorëzua prej saj vullnetarisht pasi që nuk e donte më.

Shpërndaje: