Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja gatuan gjatë Ramazanit në vend se të merret sa më shumë me adhurim

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjatë Ramazanit shumë gra janë të angazhuar me gatim në vend që të lexojnë Kuran dhe të bëjnë adhurime të tjera. Çka i këshilloni ato?

Përgjigje: Kryerja e punëve të shtëpisë dhe në to bën pjesë edhe gatimi – nëse do Allahu- janë adhurim. Ato padyshim se shpërblehen për këto. Gruaja mund të gatuaj dhe njëkohësisht të përmend Allahun (azze ue xhel) duke lexuar Kuran apo duke dëgjuar Kuran. Kjo e ndihmon atë dhe ia hapë gjoksin.

Shpërndaje: