“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja heq rrobat jashtë shtëpisë së burrit të saj

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: http://www.binbaz.org.sa/mat/10932

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”(Nëse një grua i heq rrobat e saj jo në shtëpinë e burrit të saj, me të vërtetë që e ka grisur perden që është mes saj dhe Allahut të Lartësuar.)” A do të thotë kjo gjë se gruaja nuk duhet t`i ndërrojë rrobat e saj kur e ka të nevojshme në shtëpinë e familjes apo vëllait të saj?”

Përgjigje: ”Më afër të vërtetës dhe Allahu e din më së miri është se, kihet për qëllim me atë nëse ajo i heq rrobet për të bërë vepra të turpshme apo sherre, apo që t`i heq duke mos qenë e vëmendshme dhe ta shikojnë atë burrat.

Ndërsa nëse ajo për shkak të ndonjë dobie i heq rrobet në shtëpinë e vëllait, të babait apo të ndonjë mahremi apo në ndonjë shtëpi të sigurtë tek shoqet e saj, pra, në shtëpi në të cilën nuk ka rrezik nëse ajo i ndërron rrobat e saj apo bën ndonjë dush apo për të larë fytyrën duke mos i treguar njerëzve pjesët e turpshme dhe në të cilën (shtëpi) nuk ka rrezik, më afër të vërtetës dhe Allahu e din më mirë është se nuk ka problem në këtë gjë.

Ndërsa ajo çfarë Profeti salAllahu alejhi ue selem ka pasur për qëllim është, nëse ajo e vepron atë gjë (heqjen e rrobave) për një mënyrë e cila është rrezik.”

Shpërndaje: