Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja i kërkon burrit i cili ka borxh që të kthehet në shtëpi

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika el-Bab el-Maftuh (3 A)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Është një punëtor tek ne në Kasim. Ai ka qenë larg familjes së tij për tre vjet. Gruaja e tij e ka thirrur atë dhe i ka kërkuar që kthehet në shtëpi më shumë se tri herë. Përgjigja e tij është se ai ka i borxhe njerëzve në vendin e tij dhe rrezikon të hyjë në burg para se ai të bashkohet me familjen e tij. Çfarë thotë Islami në lidhje me këtë?”

Përgjigje: ”Ai është i detyruar të kthehet tek gruaja e tij, ta merr atë me vete ose të ndahet prej saj.”

Pyetje: ”E nëse ai i kërkon asaj që ta arsyetojë atë?”

Përgjigje: ”Nëse ai kërkon asaj që ta arsyetoj dhe ajo e bën këtë, kjo është ende e drejta e saj.”

Shpërndaje: