Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja ime dëshiron t’i bashkangjitet ISIS: it

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Ligjërata: Sherh Fet´hul Mexhid (39)
Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20%20-%2029%20-%201%20-%201437.mp3
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ne jetojmë në një vend nasranije (të krishter) në Karaibe. Ne jemi një pakicë dhe kemi mungesë të nxënësve të dijës. Injoranca është e përhapur mes nesh. Kam mësuar se një gruaja e njërit prej vëllezërve dëshiron ti bashkohet ISIS-it. Ai e ka këshilluar atë disa herë por pa dobi. Ajo dhe familja e saj do të shkojnë. Kështu ka qenë një kohë të gjatë. Ne kërkojmë një këshillë.

Përgjigje: Unë ju këshilloj që të përqëndroheni në fenë tuaj. Kapuni për fenë tuaj, mbani gratë tuaja, mësoni ato dhe këshilloni. Nëse ato e pranojnë këshillën duhet bërë hamd Allahun. Dhe në qoftë se ato nuk e bëjnë këtë dhe iu bashkohen të devijuarve, atëherë vetëm duhet të ndaheni prej tyre. Allahu do t’iu furnizojë ju.

Shpërndaje: