Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja lind dy muaj pas martesës

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mukhtasar-ul-Fataua el-Misrijjeh (2/178)

Shkurtoi: Imam Badr-ud-Din Muhamed bin Ali el-Hanbeli el-Ba´li (vdiq. 777)

Përgatiti:www.perlatmuslimane.com

Në qoftë se një burrë martohet me një grua e cila lind fëmijën pas dy muajsh, fëmija nuk duhet t’ë ketë përkatësinë e tij. Asaj nuk duhet ti ipet mehri, thonë të gjithë dijetarët.

Ka dy mendime rreth vlefshmërisë së martesës. Mendimi i saktë është se ajo është e pavlefshme, dhe ata duhet të ndahen. Asaj nuk duhet ti ipet mehri i plotë apo as gjysma e saj apo edhe një dhuratë të vetme, nëse ai nuk është vetmuar me të në një dhomë. E njëjta gjë vlenë edhe për të gjitha marrëveshjet e tjera të pavlefshme, para se të jetë vetmuar me të në një dhomë.

Shpërndaje: