Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja mbetet shtatzënë para se t’i agjërojë ditët e humbura

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ftawa06-08-1435.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gruaja ime ka humbur ditë prej Ramazanit të kaluar. Tani ajo është shtatzënë dhe nuk ka pasur kohë për t’i agjëruar ato.

Përgjigje: Nëse ajo nuk është në gjendje që t’i agjërojë ato tash i lejohet asaj që t’i agjërojë ato më vonë. Nuk ka rëndësi nëse Ramazani tjetër ka ardhur. Ajo duhet të agjërojë Ramazanin dhe të agjërojë ditët e humbura nga Ramazani i kaluar më pas. Ajo nuk është e obliguar me diçka më shumë se kaq sepse ajo është e justifikuar për vonesën e saj.

Shpërndaje: