Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja muslimane nuk vesh rroba të ngushta

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (14)
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–14330720.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Profeti mallkoi burrat që imitojnë gratë dhe gratë që imitojnë burrat. A përfshihet veshja e ngushtë e meshkujve nga kjo?

Përgjigje: Kjo vlen për rrobat që janë specifike për gratë. Një burrë që vishet me rroba të grave është imitues i grave dhe përfshihet nga mallkimi. Megjithatë, kjo nuk vlen për rrobat që nuk janë specifike për gratë. Megjithatë, rrobat e ngushta janë të ndaluara për shkak se ato janë të ngushta e jo se ato janë veshje e grave. As grave nuk iu lejohet që të veshin rroba të ngushta. Gratë muslimane nuk veshin rroba të ngushta.

Shpërndaje: