Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja nuk duhet të flet me zë të lartë në praninë e meshkujve të huaj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (4) Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1430-7-24.mp3
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Burri im urdhëron mua që të mbulohem dhe të mos flasë me zë të lartë në praninë e burrave të huaj. A vepron drejtë ai?

Përgjigjja: Po. Është e detyrueshme për tu mbuluar. Ai urdhëron në të mirë kur ai të urdhëron që të mbulohesh. E njëjta gjë vlen edhe për të folur me zë të lartë pa nevojë në praninë e meshkujve të huaj. Kjo nuk është e lejuar për shkak se zëri i gruas shpesh është sprovues.

Shpërndaje: