“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja pastrohet gjatë udhëtimit pasi që të ketë hyrë sahabu

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Lika Ramadani Maftuh 20/9-1437

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/L-20-09-1437-01_01_0.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cikli i një gruaje pushoi gjatë një udhëtimi pasi kishte hyrë sabahu. A i lejohet asaj që të falet pa u larë?

Përgjigje: Ajo duhet të bëjë tejemum me rërë ose pluhur që ndodhet mbi mur, mbi qilim kashte, karrige apo çfarëdo edhe pse është e pakët. Ajo duhet ta përshkojë më dorë atë, të bëjë tejemum dhe në këtë mënyrë, dhe me këtë ajo e largon papastërtinë nga cikli i saj.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram