“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja që le pas dore namazet

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet burrit që ta bëjë divorc gruan nëse ajo e le pas dore namazin (braktis faljen e disa namazeve), dhe ai e ka këshilluar shumë lidhur me këtë por pa arritur sukses.

Përgjigje: Po! Ai është i obliguar ta bëjë divorc atë. Ai është i obliguar ta bëjë divorc atë. Nëse ajo e braktis namazin qëllimisht dhe nuk pendohet, e ka obligim që ta bëjë divorc atë dhe të largohet prej saj sepse ajo gjithashtu do t’i edukojë fëmijët kështu.

Shpërndaje: