Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja që nuk i bindet burrit nuk ka të drejtë të furnizohet nr (2)

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fataua En-Nisa 230

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë është i martuar me një grua dhe kishte marrëdhënie me të. Ai e furnizon atë, por ajo është kundërshtuese. Babai i saj e ka marrë gjithashtu atë në një udhëtim pa lejen e burrit të saj. Çfarë është e obligueshme për këta?
 
Përgjigje: Nëse ai ka udhëtuar me të pa lejen e burrit të saj babai duhet të qortohet për këtë, edhe gruaja duhet të qortohet, nëse ishte e mundur që të qëndrojë. Ajo nuk ka të drejtë të furnizohet që nga koha që ajo udhëtuar.

Shpërndaje: