Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja që udhëton pa lejen e burrit nuk ka drejtë të furnizohet

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mukhtasar-ul-Fataua el-Misrijjeh (2/224)

Shkurtoi: Imam Badr-ud-Din Muhamed bin Ali el-Hanbeli el-Ba’li (v. 777)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Nëse kujdestari udhëton me gruan pa lejen e burrit të saj, kështu që ai duhet të ndëshkohet dhe ajo gjithashtu, në qoftë se ajo ishte në gjendje të qëndrojë në shtëpi. Nëse ajo udhëton, ajo nuk ka të drejtë për furnizim gjatë atij udhëtimi.

Nëse gruaja refuzon të falet ajo duhet të pendohet. Ajo ose pendohet ose ekzekutohet1.

Që burri ta bojkotoj gruan për shkak se ajo nuk falet, është një veprim i drejtë. Ajo nuk ka të drejtë të furnizohet përveç nëse ajo nuk pranon të ketë marrëdhënie seksuale me të vetëm sepse ajo duhet të falet.


Kush i zbaton gjykimet dhe dënimet e sheriatit?

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/kush-i-zbaton-gjykimet-dhe-denimet-e-sheriatit/

Shpërndaje: