Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja refuzon hixhretin për shkak të familjes

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar. Ky pyetës nga jashtë (Arabisë Saudite) pyet: Cili është veprimi i saktë sipas sheriatit me gruan e cila nuk dëshiron të bëjë hixhret nga vendi i kufrit në vendin Islam me argumentin se e tëre familja e saj jetojnë në atë vend kufri dhe prandaj nuk bën hixhret, a i lejohet burrit që ta bëjë divorc për këtë shkak dhe t’i merr fëmijët?

Përgjigje: Ai e ka obligim që ta bëjë divorc atë. Nëse ajo e refuzon bërjen hixhret, ai e ka obligim që ta bëjë divorc atë dhe të marrë fëmijët e tij.

Shpërndaje: