Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja refuzon poligaminë dhe kërkon divorcin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (4)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1430-7-24.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi që gruaja të kërkojë divorc nëpërmjet gjykatës sepse ajo refuzon që burri i saj të martohet me një grua tjetër?”

Përgjigje: ”Gjykata nuk duhet ta pranojë këtë kërkesë. Allahu Subhanehu ue Te ala e ka lejuar poligaminë. Përjashtimi i vetëm është nëse ajo ka kërkuar (kanë rënë dakord) gjatë kurorizimit që ai të mos rimartohet. Nëse është kështu asaj i lejohet që të kërkojë kërkesën që ka vënë. Për ndryshe, asaj nuk i lejohet që ta ndalojë atë që të rimartohet. Ajo nuk ka të drejtë për ta dërguar çështjen e tij në gjykatë.”

Shpërndaje: