Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja shkon e vetme me taksi në punë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (29)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2025-12-1435.mp3

Data e fetvas: 25/12-1435 ose 19/10-2014

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam emigruar nga vendi i kufrit në një vend Islamik pa burrin dhe pa familje. Unë jam e detyruar të punojë jashtë shtëpisë sepse nuk ka kush të më furnizoj. A më lejohet të udhëtojë me taksi e veteme për të punuar dhe për ta furnizuar veten time?


Përgjigje: Jo. Ky është ve
tmim me një mashkull. Një burri nuk i lejohet të jetë i vetëm me një grua të huaj:

”Nuk veçohet burri me një grua, e të mos jetë shejtani i treti me ta.” Tirmidhi (1171).

Vetmimi me dikë tjetër nuk është i lejuar. Asaj i lejohet të udhëtojë me tjerë pasagjer.

Shpërndaje: