Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja shtatzënë barti një gjë të rëndë dhe për këtë shkak ajo abortoi!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua shtatzënë dëshiroi të bartë një gjë të rëndë. Duke e bartur atë e shtrëngoi atë për barkun e saj dhe për këtë shkak, shtatzënia e saj dështoi. A është ajo e detyruar të bëj shpagim në para për gjakun e fëmijës së mbytur?

Përgjigje: Po ajo është e detyruar ta bëj shpagimin, pasi që ajo vetë ka shkaktuar abortin kur ajo shtrëngoi gjënë për barkun e saj. Ajo duhet të bëjë shpagimin.

Por, shpagimi është obligim sipas kësaj radhitje: Lirimin e një skllavi, – të cilin nuk mund ta gjesh sot. Në rastin e saj, ajo duhet të agjërojë dy muaj rresht.

Shpërndaje: