Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja udhëton me motrën dhe kunatin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A i lejohet gruas të hipë në një makinë e vetme me motrën e saj dhe burrin e motrës?”

Përgjigje: Po, nëse kjo bëhet brenda qytetit, apo kur kjo konsiderohet të mos jetë udhëtim. Në të kundërtën, nuk i lejohet një gjë e tillë (nëse është udhëtim sipas normave të sheriatit). Në këtë rast, me të duhet të jetë mahremi.”

Shpërndaje: