Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruas muslimane nuk i lejohet që të vesh pantollona

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva” (17/116)

Katf-ul-Az’har el-Mutanathirah en Fataua el-Mar’ah el-Muslimah, fq. 704

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet një gruaje që të vesh pantollona kur del në dyqan, nëse ajo është e mbuluar? Cili është gjykimi nëse pantallonat janë të gjëra?

Përgjigje: Nuk është e lejuar për gruan muslimane që të vesh pantallona, për shkak se kjo është ngjasim me gratë jomuslimane. Muslimanëve nuk u lejohet që të imitojnë jomuslimanët. Gjithashtu, ajo zbulon format e saj. Kjo në vetvete e provokon atë dhe burrat gjithashtu.

Shpërndaje: