Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Hadaditë janë injorantë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (62), 55:27

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majd14-07-%201438.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A na lejohet të paralajmërojmë kundër atyre që bëjnë tekfir mbi Ibn Haxherin dhe Neveviun (rahimehuma Allah)?

Përgjigje: Këshilloni ata që të ndalohen nga kjo. Ata janë injorantë. Ibn Haxheri dhe Neveviu janë imamë; imamët e muslimanëve dhe muhadithun. Ata kanë vlera. Nëse ata kanë gabuar kur kanë transmetuar disa citate, kështu që duhet ditur se transmetuesi nuk ka faj për atë. Është thënë se ai që citon mosbesimin nuk është mosbesimtarë. Në komentet e tyre ata e citojnë atë që të tjerët thonë. Ata nuk janë përgjegjës për këtë.

Shpërndaje: