Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Hadith i dobët lidhur me lutjen gjatë iftarit

Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420) 
Përktheu: Besim Gjelaj

www.perlatmuslimane.com

Hadith daif (i dobët):

Çdo agjërues në çastin e iftarit e ka lutjen e pranuar.” 1

Kurse e saktë është se agjëruesi lutet në çdo kohë kur është agjërueshëm dhe lutja e tij nuk refuzohet, bazuar në hadithin e pejgamberit ﷺ:

“Tre personave nuk u refuzohet lutja: lutja e prindit, lutja e agjëruesit, lutja e udhëtarit.” 2


1 (ed-Daifah, Albani Nr. 4325)

2 (es-Sahiha, Albani Nr. 1797)

Shpërndaje: