“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Hafiz por jo i ditur 

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)

Meseil-ul-Imam Ahmed (2/367)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

532 – E pyeta babanë tim (imam Ahmedin) për dy burra, njëri prej të cilëve është hafiz (e di përmendësh tërë Kuranin), por nuk ka dije rreth kuptimit të tij, kush duhet ta udhëheqë namazin?

Ai u përgjigj: Ai që di më shumë nga Kurani duhet t’i udhëheqë ata.

Shpërndaje: