Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Halebi e akuzon Rabi el-Medkhalin se ai e fyen Bin Bazin

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali

Burimi: http://rabee.net/ar/articles.php?cat=8&id=236

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Halebi ka thënë:

”Është konfirmuar me zërin e Shejkh Rabi el-Medkhalis se ai e ka fyer Shejkh Ibn Bazin. Si mund të jetë një gënjeshtër e madhe? A është gënjeshtra në një pohimin të konfirmuar ose në një protestë të mohuar e cila është konfirmuar përmes regjistrimit?”

Unë (Alameh Rabi) them:

Zëri që mu atribuohet mua është falsifikuar nga gënjeshtarët Hadadi. Ata e përhapën këtë gënjeshtër pas vdekjes së Imam Ibn Bazit.

I kërkova që të sjellin deklaratën e cila mu përshkruhet mua. Nëse kjo do të ishte e vërtetë unë do të shkoja tek Shejkh Ibn Bazi dhe do ti kisha kërkuar falje. Ata nuk arritën ta bëjnë këtë që gjatë kohës së Shejkh Ibn Bazit.

Disa vjet pasi ai kishte vdekur, ata filluan të përhapin këtë deklaratë të falsifikuar. Kjo e gëzoi urryesin dhe mashtruesin el-Halabi, vërtetë zogjtë zbresin tek ata që janë si ta.

Unë jam një nga ata që e respektojë më së shumti Alameh Ibn Bazin dhe përhapi më së shumti virtytet, bujarinë dhe butësin e tij. Unë e përmendi këtë në librat e mia, në seancat e mia dhe në mësimet e mia. Unë i këshilloj të rinjtë që të lexojnë librat e tij dhe ta pasojnë atë në karakteret e tij.

Gjithashtu e nderojë dhe e respektojë Imam Ahmedin dhe e konsiderojë atë si Imami i Ehl-us-Sunnetit. I mësojë të rinjtë ta duan, ta respektojnë dhe ta pasojne atë.

Unë po ashtu kam shkruar edhe një libër në mbrojtje të Imamit dhe reformatorit Muhammed bin Abdil-Vehabit, metodologjisë së tij dhe besimit të tij ndaj sulmeve mëkatare të cilat erdhën nga një Rafidi.

Unë mendoj se ai është një prej imamëve më të mëdhenj të Islamit dhe reformatorëve.

 

Shpërndaje: